Az ÁrGép.hu egy díjmentes internetes termékkereső, termék- és árösszehasonlító oldal, amely a közreműködő áruházak, shopok, boltok kínálatait gyűjti össze.
Célja egy strukturált termékadatbázisra épülő, könnyen kezelhető weboldal üzemeltetése, amely a megvásárolni kívánt termékekhez megbízható információkat nyújt az oldal látogatóinak. A fogyasztó minőségi terméket keres és azt kedvező áron. Az ÁrGép által a potenciális vásárló transzparens piaci körképet nyer egy termék- és árösszehasonlítás formájában.
Mit nyújt az ÁrGép ügyfeleinek?

- közvetíti a webáruházak termékajánlatát az internetes felhasználók felé; a látogatók közvetlenül és villámgyorsan jutnak el az adott webbolthoz;
- a webáruház piaci jelenlétének megerősítését, ezáltal ismertségének, forgalmának növelését;
- az ÁrGép biztosítja a közreműködő webáruházak saját arculatának megőrzését az egész vásárlási folyamat alatt;
Ajánljuk figyelmükbe az ÁrGép információs oldalát, ahol részletes tájékoztatást találnak a részvétellel kapcsolatos legfontosabb információkról.
 
Legyen Önnek is webáruháza!

Rövid használati utasítás osCommerce alapú webáruház adminisztrálásához. Bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal az EV2 munkatársaihoz e-mailben vagy telefonon!

A webáruházakat minden esetben használatra készen, beállítva adjuk át. Egyedül az e-mail címeket és a webáryház nevét kell beállítani a "Főbeállítások->My Store" menüpontban:
Store name – Webáruház neve (pl. Pilótafutár.hu)
Store owner- webáruház tulajdonosa (pl. KoLiFánt Kft.)
e-mail address – e-mail cím (pl. info@pilotafutar.hu)
e-mail address from – a webáruház által küldött automatikus e-mailekben megjelölt feladó (pl. "Pilótafutár.hu" <info@pilotafutar.hu>)
send extra order emails to – a megrendelés visszaigazoló e-maileket a webáruház a megrendelő e-mail címén kívül az itt megadott címre is elküldi. Praktikusan a webáruház tulajdonosa részéről a megrendeléseket kezelő e-mail címét érdemes megadni (pl. info@pilotafutar.hu).

A magyar nyelvi fájlokat az "/includes/languages" könyvtárban lehet elérni, FTP-n keresztül (abban az esetben, ha valamelyik szövegen kíván változtatni).
A képeket az images könyvtárban lehet cserélni (Pl. logó a bal felső kép helyett), a gombokat az /includes/languages/hungarian/images/buttons könyvtárban találják.

A többi beállítás átállítását csak haladó felhasználóknak ajánljuk!

Termékmenedzselés

Válassza a Katalógus->Kategóriák/Termékek menüpontot, az „új kategória” gombra kattintva hozhat létre kategóriákat. Ezeket törölheti, szerkesztheti, mozgathatja másik kategóriába.
Az „új termék” gombra kattintva az adott mezők kitöltésével új terméket vihet fel. Itt tölthet fel képet, állíthat be Áfa kulcsot a termékhez. A termék státuszát is állíthatja aktívra (megjelenik), inaktívra (nem jelenik meg). A terméket szerkesztheti, törölheti, mozgathatja másik könyvtárba, ill. másolhatja.

Vásárlók/Megrendelések kezelése

A „Vásárlók” menüpont alatt a vásárlók adatait megtekintheti, szerkesztheti.
A megrendelések részleteit is megtekintheti, ha rákattint a szerkesztés menügombra. Továbbá a megrendelés státuszát is módosíthatja a megrendelés lap alján. A státusz módosítással együtt a szövegdobozban üzenetet küldhet a vásárlónak, melyet a státusz értesítő e-mailben fog megkapni.

Banner kezelés

A „Segédeszközök” – „Banner Menedzser” menüpont alatt, a „szerkeszt” gombra kattintva módosíthatja az alsó bannercsíkot. Az új kép hozzáadását a tallózás vagy a kép elérési útjának megadásával végezheti el. A banner hivatkozását a „banner URL címe” alatt adhatja meg.

Szállítási/Fizetési mód megadása (kizárólag haladó felhasználóknak ajánlott, egyébként kérje a beállítást az EV2 munkatársaitól!)

Kattintson a „Modulok”menüpontra a „fizetési modulok” alatt válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot pl. Postai utánvét, és ha talál „telepítés” menügombot, akkor nyomja meg. Ha nincs ilyen, akkor már telepítve van.

A „szállítási modul” –nál ugyan ez az eljárás. A szállítási díjat modultól függően megadhatja sávosan vagy fixen. A sávos értékmegadásnál a „Shipping Table” alatti mezőbe kell bevinni az árakat. pl. 100:370,2000:400 formátumban, ahol a 100 egységig 370 Ft a díj, 2000 –ig 400 Ft a díj. Az egység lehet súly vagy ár. Ezt a weight (súly) – price (ár) rádió gombokkal választhatja ki.